Ψητό κοτόπουλο με ανανά και σάλτσα ανανά

Μερίδες:
4

Προετοιμασία:
15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 565 γρ. (1 κονσέρβα) Del Monte® Χυμός Ανανά από την κονσέρβα Del Monte® Φέτες Ανανά σε χυμό που αναφέρεται στη λίστα συστατικών της σάλτσας παρακάτω.
• Χυμός από 1 λάιμ
• ⅓ κουταλάκι του γλυκού μαλακή καστανή ζάχαρη
• νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
• 1 μέτριο κοτόπουλο (1,5 κιλό)
• αλάτι και πιπέρι
• ➡️ Για τη σάλτσα:
• 565 γρ. (1 κονσέρβα) Del Monte® Φέτες Ανανά σε χυμό
• 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
• χυμός από καλά στυμμένο λάιμ
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαλακή καστανή ζάχαρη
• αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Στραγγίξτε τον χυμό από την κονσέρβα με τις φέτες ανανά σε μια μικρή κατσαρόλα (αφήστε τον ανανά στην άκρη για αργότερα) και προσθέστε τον χυμό λάιμ, ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στην κατσαρόλα και μια πρέζα νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιείτε). Βράστε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει (περίπου 15 λεπτά) και μεταφέρετε το σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το μέχρι να κρυώσει. 2)Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C/Αέριο Σημείο 6. Τοποθετήστε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα κάτω σε μια σανίδα κοπής και χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι πουλερικών για να κόψετε τις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης και να την αφαιρέσετε μαζί με τα οπίσθια του πουλερικού. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και πιέστε δυνατά το κόκκαλο του στήθους για να το ισιώσετε - θα πρέπει να ακούσετε ένα ελαφρύ ράγισμα. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί ψησίματος. 3)Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το μισό περίπου από το μείγμα ανανά, λάιμ και ζάχαρης και αλατοπιπερώστε καλά. Ψήστε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια αλείψτε το με το υπόλοιπο γλάσο και ξαναβάλτε το στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα αναμειγνύοντας τα υλικά καλά. 4)Κόψτε το κοτόπουλο σας και σερβίρετε με τη σάλτσα και τους χυμούς που δεν έχουν μαυρίσει πολύ. Προσθέστε μια γενναιόδωρη κουταλιά σάλτσα ανανά στο πλάι και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και ψητές γλυκοπατάτες ή πατάτες.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x