Κουσκουσ Φρουτου

Μερίδες:
4

Προετοιμασία:
5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 320 γρ κουσκούς
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 2 κόκκινα κρεμμύδια Del Monte®, ψιλοκομμένα
• 4 μεγάλα μήλα Del Monte®, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
• 1 μπανάνα Del Monte®, ψιλοκομμένη
• 2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
• ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
• 150 ml λευκό κρασί
• 250 ml ζωμός λαχανικών
• Αλάτι και πιπέρι, για να καρυκεύσουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Ροδίζουμε το κουσκούς σε ελαιόλαδο. 2)Σε ξεχωριστό τηγάνι, λιώνουμε το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. 3)Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα μήλα, το σκόρδο και την μπανάνα Del Monte®. Μαγειρέψτε για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. 4)Ανακατέψτε την πάστα κάρυ, τον κουρκουμά και το κρασί και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά πριν προσθέσετε το ζωμό και αλατοπιπερώστε. 5)Μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά και μετά προσθέστε το κουσκούς. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα τρία λεπτά. 6)Αφράτε το κουσκούς με ένα πιρούνι και ελέγξτε ότι έχει ψηθεί σύμφωνα με το γούστο σας και μετά σερβίρετε αμέσως.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x