Χαβανεζικο σουβλακι κοτοπουλου με ανανα

Μερίδες:
2

Χρόνος μαγειρέματος:
40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 3 Del Monte Ανανά Spears κομμένα σε μπουκιές
• 400 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κύβους (κομμένα σε μπουκιές 1 inch / περίπου 2,54 cm)
• 80 γρ. χυμό ανανά
• 60 γρ. σάλτσα σόγιας (με λιγότερο αλάτι)
• 3 κουτ. της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 κουτ. του γλυκού κέτσαπ
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ, ψιλοκομμένο
• 2 μεγάλες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
• 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Χτυπήστε με το σύρμα μαζί τον χυμό ανανά, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, την κέτσαπ, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ρίξτε το μείγμα σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη σακούλα και προσθέστε το κοτόπουλο. 2)Αφήστε να μαριναριστεί μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμάνετε τον φούρνο στον αέρα στους 190°c. 3)Φτιάξτε σουβλάκια με το κοτόπουλο, τον ανανά, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τοποθετήστε τα επάνω σε λαμαρίνα ψησίματος, αφήστε τα στον καυτό φούρνο και ψήστε για 30 έως 35 λεπτά. Πριν σερβίρετε, ελέγξτε ότι το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί σωστά ολόκληρο.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x