GR

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

ΨΩΜΙ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Μερίδες:
6

Προετοιμασία:
15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
60 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 1 κουτί Del Monte® κομμάτια ανανά σε χυμό ή σιρόπι
• 1 μπανάνα Del Monte®, πολτοποιημένη
• 280 γρ. αλεύρι
• 150 γρ. ζάχαρη
• 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
• 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
• 80 ml φυτικό λάδι
• 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 20 γρ. τριμμένη γλυκιά καρύδα
• 30 γρ. φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Προθερμάνετε το φούρνο στους 160o C με αέρα. Αλείψτε ελαφρά μια αντικολλητική μακροστενη φόρμα μεγέθους περίπου 23x13 εκατοστών με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. 2)Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τα. 3)Χτυπήστε τα αυγά με το λάδι και τη βανίλια σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Ρίξτε μέσα, ανακατεύοντας, την μπανάνα και τον ανανά με το χυμό. Προσθέστε τα στο μείγμα του αλευριού. Ανακατέψτε ώσπου να υγρανθούν τα στεγνά υλικά. Χύστε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίστε το με την καρύδα και τα αμύγδαλα. 4)Ψήστε για 60-70 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι αν το μπήξετε στο κέντρο του ψωμιού. Το ψωμί παραμένει στο ταψί για 10 λεπτά, ύστερα το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x