GR

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

Μερίδες:
6

Προετοιμασία:
30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 1 κονσέρβα Φέτες Ροδάκινο σε Σιρόπι ή Χυμό Del Monte®
• 375 γρ. έτοιμη συσκευασμένη σφολιάτα
• Αλεύρι για πασπάλισμα
• 1 αυγό μεσαίου μεγέθους, χτυπημένο
• 15 γρ. ανάλατο βούτυρο
• 2 κουταλιές σούπας μέλι 
• 1 δοχείο 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Προθερμάνετε το φούρνο στους 220o C με αέρα. Απλώστε το φύλο της σφολιάτας σε ένα ελαφρά αλευρωμένο ταψί και κόψτε το έτσι ώστε να φτιάξετε ένα τετράγωνο (πετάξτε τα περισσεύματα). Τρυπήστε παντού το τετράγωνο της σφολιάτας με ένα πιρούνι, αλείψτε το με αυγό και βάλτε το στο φούρνο για 5 λεπτά. 2)Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, καλύψτε το τετράγωνο της σφολιάτας με ένα άλλο ταψί και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Η σφολιάτα θα συμπιεστεί και οι μπουκίτσες θα τρώγονται ευκολότερα. 3)Στραγγίστε τα ροδάκινα και φυλάξτε το χυμό. Κόψτε κάθε φέτα σε δύο κομμάτια (σε μέγεθος μπουκιάς). 4)Θερμάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το βούτυρο, τέσσερις κουταλιές της σούπας σιρόπι ροδάκινου, το μέλι και τα κομμάτια του ροδάκινου. Αφήστε να κοχλάσει ελαφρά επί πέντε λεπτά μέχρι να γίνει κολλώδες και γλυκό. 5)Βγάλτε τη σφολιάτα από το φούρνο και αφαιρέστε το πάνω ταψί. Απλώστε τα ροδάκινα πάνω από τη σφολιάτα και χύστε από πάνω τους το γλυκό σιρόπι του τηγανιού. Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε όλο – μόνο όσο νομίζετε αρκετό. 6)Κόψτε σε 16 τετράγωνα καναπεδάκια. Προσθέστε ένα κουταλάκι γλυκού τυρί μασκαρπόνε πάνω σε κάθε καναπεδάκι και σερβίρετε αμέσως.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x