Μπουκιες ροδακινου

Μερίδες:
6

Προετοιμασία:
30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 1 κονσέρβα φέτες ροδάκινου σε σιρόπι ή σε χυμό Del Monte® Peach Slices
• 375g έτοιμο ρολό σφολιάτας
• Αλεύρι για πασπάλισμα
• 1 μεσαίο αυγό, χτυπημένο
• 15g βούτυρο χωρίς αλάτι
• 2 κουταλιά της σούπας μέλι
• 1 x 250g σωληνάριο τυρί μασκαρπόνε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220oC/200oC Fan/Gas Mark 7. Στρώστε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα λεπτό αλευρωμένο φύλλο ψησίματος και κόψτε το με τρόπο ώστε να φτιάξετε ένα τετράγωνο (απορρίψτε τα περισσεύματα). Τρυπήστε την τετράγωνη σφολιάτα σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι, περάστε με ένα αυγό και βάλτε την στον φούρνο για 5 λεπτά. 2)Βγάλτε από τον φούρνο και καλύψτε την τετράγωνη σφολιάτα με ένα άλλο χαρτί ψησίματος και ψήστε για επιπλέον 10 λεπτά. Αυτό θα κρατήσει χαμηλά το ύψος της σφολιάτας ώστε κάθε κομμάτι να τρώγεται εύκολα ως μπουκίτσα. 3)Στραγγίστε τα ροδάκινα, φυλάξτε το σιρόπι και κόψτε κάθε φέτα σε δύο κομμάτια (σε μέγεθος μπουκιάς). 4)Θερμάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέστε το βούτυρο, τέσσερις κουταλιές της σούπας σιρόπι ροδάκινου, το μέλι και τα κομμάτια ροδάκινου. Αφήστε το να σιγοβράσει για πέντε λεπτά μέχρι να γίνει κολλώδες και γλυκό. 5)Βγάλτε τη σφολιάτα από τον φούρνο και αφαιρέστε το επάνω φύλλο ψησίματος. Τοποθετήστε τα ροδάκινα στην επιφάνεια της σφολιάτας και περιχύστε από επάνω το γλυκό σιρόπι από το τηγάνι. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλο το σιρόπι – μόνο όσο πιστεύετε ότι είναι αρκετό. 6)Κόψτε σε φέτες σε 16 καρεδάκια. Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί μασκαρπόνε σε κάθε καρεδάκι και σερβίρετε αμέσως.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x