ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΝΑΚ

Κάντε τα σνακ να δουλεύουν για σας, επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα σνακ μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας σας μεταξύ των γευμάτων και να σας εφοδιάσουν με σημαντικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Μία υγιεινή διατροφή μπορεί να περιλαμβάνει σνακ. Απλώς επιλέξτε σωστά:

• Θεωρήστε τα σνακ ως μικρά γεύματα που περιλαμβάνουν τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία. Μπορείτε να συμπεριλάβετε τις θερμίδες των σνακ στο ατομικό σας πρόγραμμα υγιεινής διατροφής χωρίς να υπερβείτε το ημερήσιο όριο των θερμίδων σας.
• Να τρώτε σνακ μόνο όταν πεινάτε. Αγνοήστε την επιθυμία σας να τσιμπολογάτε όταν βαριέστε ή όταν είστε στεναχωρημένοι ή αγχωμένοι. Ξεπεράστε το βγάζοντας βόλτα το σκύλο ή δουλεύοντας στον κήπο.
• Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις μερίδες. Φάτε γιαούρτι σε συσκευασία της μίας μερίδας ή βάλτε μία μικρή ποσότητα ξηρών καρπών σε ένα μπολ. Αν τρώτε απευθείας από μια συσκευασία πολλών μερίδων, μπορεί να φάτε πολύ.
• Προγραμματίστε τα σνακ προκαταβολικά. Να έχετε πρόχειρα διάφορα έτοιμα για κατανάλωση θρεπτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, μπισκότα ολικής άλεσης και τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Γίνετε δημιουργικοί, αντικαθιστώντας κάποια φρούτα, λαχανικά και δημητριακά με άλλα, ώστε τα σνακ σας να έχουν ενδιαφέρον!

x