GR

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Μερίδες:
4

Προετοιμασία:
10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 4 φέτες ανανά Del Monte® (νωπός ή σε κονσέρβα)
• 500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
• 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
• 50 γρ. πιπεριές, τεμαχισμένες
• 4 φέτες κόκκινα κρεμμύδια
• ¼ κουταλάκι γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
• 4 ψωμάκια για μπέργκερ, κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια-ψηλή θερμοκρασία. 2)Ρίξτε τον κιμά γαλοπούλας, τη σάλτσα σόγιας, τις πιπεριές, το μαύρο πιπέρι και το θυμάρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά ώσπου να διασκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Χωρίστε το μείγμα της γαλοπούλας σε 4 ίσα μέρη και πλάστε τα μπιφτέκια. 3)Τοποθετήστε τα μπέργκερ, τις 4 φέτες ανανά και τις 4 φέτες των κόκκινων κρεμμυδιών στη σχάρα. 4)Μετά από 8 λεπτά περίπου, αναποδογυρίστε τα μπέργκερ, τις φέτες ανανά (το κάτω μέρος πρέπει να έχει ψηθεί και να έχει καφέ χρώμα) και τις φέτες των κρεμμυδιών. Ψήστε για άλλα 3-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν πλήρως τα μπέργκερ και να μην είναι ροζ στο κέντρο τους. 5)Τοποθετήστε ένα μπέργκερ, μία φέτα ανανά και μία φέτα κόκκινου κρεμμυδιού μέσα σε κάθε ψωμάκι, με φύλλα μαρουλιού και προσθέστε την αγαπημένη σας σάλτσα. Απολαύστε το!

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x