ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

Μερίδες:
4

Προετοιμασία:
5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 300 γρ. κομμάτια ανανά Del Monte (νωπός, κονσερβοποιημένος ή κατεψυγμένος)
• 600 γρ. κρύο μαγειρεμένο ρύζι (μπασμάτι ή jasmine ταιριάζουν καλύτερα)
• 250 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, σε φέτες
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
• 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κάρυ
• 4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
• ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο
• 1 κουταλιά σούπας φυτικό λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Ζεσταίνετε το λάδι σε γουόκ ή σε τηγάνι. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το τσιγάρισμα για ένα λεπτό. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και το ρύζι και τηγανίστε ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να γίνει το ρύζι σπυρωτό. 2)Προσθέστε τον ανανά, το κοτόπουλο, το χυμό και τη σάλτσα σόγιας και ζάχαρη για καρύκευμα. Τέλος, προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο, ανακατεύοντας.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x