WRAPS ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Μερίδες:
6

Προετοιμασία:
15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 450 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα ή κόκκαλα, κομμένο σε κύβους 
• 2 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
• 1 κουταλιά σούπας φυτικό λάδι
• 2 κουταλιές σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
• 75 γρ. μανιτάρια, τεμαχισμένα
• 1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
• 60 ml σάλτσα χοϊσίν
• 2 κουταλάκια γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά σούπας ξύδι ρυζιού
• 1 κουταλιά σούπας σάλτσα sriracha ή σάλτσα τσίλι με σκόρδο
• 225 γρ. κάστανα σε φέτες, βρασμένα και ψιλοκομμένα
• 1 μαρούλι Del Monte, σε φύλλα
• 1 ματσάκι πράσινα κρεμμύδια, τεμαχισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Σε ένα γουόκ ή τηγάνι μεσαίου μεγέθους, θερμάνετε σε μέτρια φωτιά μία κουταλιά σούπας σησαμέλαιο. Προσθέστε το κοτόπουλο, τσιγαρίστε το μέχρι να πάρει χρώμα παντού και μεταφέρετε το σε ένα πιάτο. Προσθέστε το φυτικό λάδι στο ίδιο τηγάνι και ψήστε το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. 2)Εν τω μεταξύ, προσθέστε την άλλη κουταλιά του σησαμελαίου, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα χοϊσίν, το τζίντζερ, το ρυζόξυδο και τη σάλτσα sriracha σε ένα γυάλινο δοχείο και ανακινήστε για να ανακατευτούν καλά. 3)Ρίξτε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι με τα μανιτάρια και το σκόρδο. Προσθέστε τα κάστανα, τη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε το να πάρει μια βράση. 4)Σερβίρετε πάνω σε μαρουλόφυλλα και πράσινα κρεμμύδια.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x