ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ

Μερίδες:
4

Προετοιμασία:
20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 75 γρ. κουσκούς
• 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• 750 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
• 1 κονσέρβα τεμαχισμένες ντομάτες Del Monte ή 500 ml Πασάτα Del Monte
• 1 κονσέρβα Ρεβίθια Del Monte
• 4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
• μισό δάχτυλο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
• ½ κουταλιά σούπας ρας ελ χανούτ
• 1 κουταλιά σούπας πάστα χαρίσα
• χυμός ½ λεμονιού
• χοντροκομμένος κόλιανδρος για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Αδειάστε το κουσκούς σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Καλύψτε το ίσα-ίσα με ζεστό ζωμό λαχανικών, σκεπάστε το μπολ με διαφανή μεμβράνη για τρόφιμα και αφήστε το. 2)Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το καρότο σε χαμηλή φωτιά επί 8 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε τα για άλλα 2 λεπτά, ρίξτε μέσα το ρας ελ χανούτ και τη χαρίσα, ανακατεύοντας και μαγειρέψτε τα για άλλο ένα λεπτό. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τα ρεβίθια και αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά επί 20 λεπτά μέχρι να πήξει κάπως. Στύψτε μέσα το λεμόνι. 3)Ξεσκεπάστε το κουσκούς και αφρατέψτε το με ένα πιρούνι. Γεμίστε μερικά μπολ με τη σούπα, καλύψτε κάθε ένα με πολύ κουσκούς, πασπαλίστε τον κόλιανδρο, και σερβίρετε με πρόσθετη χαρίσα για όσους τους αρέσει.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x