GR

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥ

Μερίδες:
4

Προετοιμασία:
20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 1 κονσέρβα Ρεβίθια Del Monte
• 1 κονσέρβα Ροδάκινα Del Monte
• 1 κονσέρβα Τεμαχισμένες Ντομάτες Del Monte
• 1 κρεμμύδι
• 1 παχιά σκελίδα σκόρδο
• 1 πιπεριά τσίλι
• 1 στρογγυλό κουταλάκι γλυκού κύμινο (τριμμένο ή σπόροι)
• μια φούχτα φρέσκου κόλιανδρου, λεπτοκομμένου
• 1 κύβος ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Πρώτα στραγγίστε τα μουλιασμένα ρεβίθια και ξεπλύνετέ τα. Βάλτε καθαρό νερό σε μια κατσαρόλα, ρίξτε μέσα τα ρεβίθια και βράστε τα γρήγορα επί 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. 2)Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόψτε το τσίλι. Χύστε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους με χοντρή βάση και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και το κύμινο. Τσιγαρίστε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ώστε να μαλακώσει το κρεμμύδι. 3)Στραγγίστε τα ροδάκινα, φυλάξτε το χυμό και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, Προσθέστε τα στο μείγμα του κρεμμυδιού στο τηγάνι μαζί με το χυμό που φυλάξατε. Τα ρεβίθια πρέπει να έχουν βράσει πια, για αυτό βγάλτε τα από τη φωτιά, στραγγίστε τα και χύστε τα στο τηγάνι με τα ροδάκινα και το κρεμμύδι. 4)Ρίξτε τις τεμαχισμένες ντομάτες, τον κόλιανδρο, τρίψτε μέσα τον κύβο ζωμού και ανακατέψτε το μείγμα. Μειώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά επί 30 λεπτά. Αν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ένα φλιτζάνι νερό στη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x