GR

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

ΜΠΑΡΕΣ ΚΕΊΚ ΜΕ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

Μερίδες:
6

Προετοιμασία:
30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
25 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΕΊΚ:
• 1 κονσέρβα Φρουτοσαλατα σε Χυμό ή σε Σιρόπι Del Monte®
• 300 γρ. ζάχαρη
• 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
• 1 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλιας
• 300 γρ. αλεύρι
• 1½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
• 80 γρ. νιφάδες καρύδας
• 50 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
• ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
• 100 γρ. ζάχαρη
• 40 γρ. βούτυρο
• 2 κουταλιές σούπας γάλα
• ¼ κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τη φρουτοσαλάτα με το χυμό και το άρωμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά. 2)Αναμείξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, προσθέστε τα στο κρεμώδες μείγμα και ανακατέψτε καλά. 3)Χύστε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 25 εκ. x 32 εκ. x 2 εκ. και πασπαλίστε από πάνω την καρύδα και τα καρύδια. 4)Ψήστε στους 160o C με αέρα, επί 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει σχεδόν στεγνό το μαχαίρι αν το μπήξετε στο κέντρο του κέικ. Αφήστε να κρυώσει επί 10 λεπτά. 5)Σε μία κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα και αφήστε τα να βράσουν. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το άρωμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Στάξτε το γλάσο πάνω από το κέικ, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε 15 ατομικές μπάρες κέικ.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x