ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΜΑΝΓΚΟ

Μερίδες:
2

Προετοιμασία:
20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

• 6 μικρά φιλέτα κοτόπουλου
• 1 ώριμο μάνγκο Del Monte, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες (χρησιμοποιήστε νωπό ή φρεσκοκομμένο ή κονσερβοποιημένο μάνγκο)
• 4 κουταλιές σούπας ελληνικό γιαούρτι
• 2 κουταλιές σούπας τσάτνεϊ μάνγκο
• 2 κουταλάκια γλυκού σκόνη κάρυ
• ξύσμα από ½ λάιμ και 2 κουταλάκια γλυκού χυμό
• Μερικά φύλλα μαρουλιού Del Monte
• ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 2 κουταλάκια γλυκού καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)Ρίξτε το κοτόπουλο σε λάδι και 1 κουταλάκι γλυκού σκόνης κάρυ, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε καλά και ψήστε για 20 λεπτά σε μεγάλο τηγάνι. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και κόψτε το σε φέτες. 2)Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την υπόλοιπη σκόνη κάρυ με το γιαούρτι, το τσάτνεϊ, το ξύσμα του λάιμ και το χυμό (αν η σάλτσα είναι κάπως πηχτή, προσθέστε 1 κουταλιά σούπας νερό). 3)Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τα φύλλα του μαρουλιού σε 2 πιάτα. Βάλτε πάνω τους το μάνγκο, το ψητό κοτόπουλο, απλώστε τη σάλτσα, το κόκκινο κρεμμύδι και τους σπόρους του σουσαμιού και σερβίρετε.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

x